QMS, het Content Management Systeem

De voordelen op een rij

  • zeer gebruiksvriendelijk,

  • te gebruiken zonder veel technische kennis,

  • volledig responsive,

  • zonder overbodige toeters en bellen,

  • overzichtelijke en heldere structuur,

  • eenvoudig nieuwe pagina's aanmaken of wijzigen,

  • snel foto's uploaden via je browser, tablet of smartphone,

  • ondersteuning door alle moderne browsers (Chrome, Firefox, Edge etc.),

  • centraal beheerd 'cloud-based' CMS,

  • multi-site platform.

Wat is een CMS?

Een CMS oftewel Content Management Systeem zorgt ervoor dat een gebruiker in staat is, zonder veel technische kennis, zelf de website bij te houden. Dat wil zeggen dat je zelf de inhoud, ook wel content genoemd, kan toevoegen, aanpassen en publiceren. Dit gebeurt via een beveiligde omgeving.

Heb ik wel een CMS nodig?

Wanneer je van plan bent regelmatig de inhoud van je website te veranderen is het van groot belang dat je beschikt over een gebruiksvriendelijk CMS.

Zonder CMS zal het voor jou vrijwel onmogelijk zijn om zonder technische kennis aanpassingen te kunnen doen aan je website, daarom worden al onze websites opgeleverd met een door ons ontwikkeld CMS zodat je niet van anderen afhankelijk hoeft te zijn.

 

Waarom QMS en geen 'open-source' CMS?

Wij zijn van mening dat ons CMS altijd beter aansluit op jouw wensen. Custom betekent immers op maat gemaakt en dat doen wij dus ook voor jou. Een CMS zoals Wordpress is continu aan het doorontwikkelen waardoor er regelmatig updates zijn, het kan voorkomen dat updates een conflict veroorzaken met geïnstalleerde plugins waardoor je website niet meer werkt zoals bedoeld. Hier heb je vaak geen invloed op en dat wil je natuurlijk niet. Natuurlijk zijn er tal van plugins beschikbaar voor Wordpress maar dat betekent niet dat elke plugin ook geschikt is voor jouw website. Let daarom goed op met het installeren van plugins.

Kosten

Het is een misopvatting dat een custom CMS per definitie hogere kosten met zich meebrengt dan 'open-source' oplossingen. Ook het opzetten en inrichten van een open-source' CMS brengt kosten met zich mee. Omdat wij ons eigen CMS van binnen en buiten kennen en opgebouwd hebben kunnen wij tegen lage tarieven maatwerk oplossingen aanbieden. Wij bouwen graag websites op de manier zoals wij het willen en we willen niet in een andere richting geduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met ontwikkeltijd maar wij denken graag met je mee.

Veiligheid

Veiligheid moet niet onderschat worden. Systemen zoals WordPress en Joomla zijn zo populair dat er genoeg mensen zijn die proberen virussen of hacks op deze systemen los te laten. De code is immers bekend. Wat een groot nadeel is van websites die werken met dergelijke systemen. Tegelijkertijd zorgt de populariteit er ook voor dat er genoeg programmeurs zijn die de gaten in de beveiliging ontdekken en hier oplossingen voor ontwikkelen. 

Snelheid

Doordat ons systeem op maat gemaakt wordt zullen overbodige scripts, afbeeldingen en andere code niet standaard ingeladen worden waardoor je vaak een snellere laadtijd krijgt. Bij 'open-source' systemen worden veelal script of plugins ingeladen waar je site misschien niets mee doet en dat is zonde.

Afhankelijkheid

"Zit ik dan aan jullie vast?", "En wat als jullie ermee stoppen?" Natuurlijk is het zo dat wij de ontwikkelaars zijn van het CMS en wij graag ondersteuning blijven bieden. Wat ons betreft houdt onze samenwerking niet op bij het opleveren van de website. De website staat in principe los van het CMS, dit is slechts een tool om de website bij te kunnen houden. Dus ook zonder CMS blijft de website draaien. Voor een kleine vergoeding op jaarbasis sluit je bij ons al een onderhoudscontract af zodat jij je geen zorgen hoeft te maken. Je auto breng je immers toch ook minimaal 1 keer per jaar weg voor onderhoud?

terug naar ONZE DIENSTEN