Q-data ERP maatwerk software

Oorsprong

Q-data is de automatiseringstak en in 1993 opgericht door de heer W.J. Quivooij, vanaf 2015 is het bedrijf in handen van zijn zoon T.Quivooij. Al vanaf het begin richt de organisatie zich op het ontwerpen, realiseren en implementeren van maatwerk software om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Q-data heeft in de loop der jaren software ontwikkeld op het gebied van:

  • stamdata beheer;
  • projectregistratie;
  • (project)planning;
  • tijdregistratie;
  • (meubel)groothandel;
  • warehouse;
  • productie.

Alle onderdelen komen daarbij aan bod: inkoop, order-entry, planning, facturering, service, etc.

ERP software

De nadruk wordt gelegd op ERP (Enterprise Resource Planning) systemen. Het is onze doelstelling om bedrijfsprocessen optimaal te automatiseren door onze (maatwerk) software effectiever, efficiënter en flexibeler in te zetten zodat productiviteit verhoogt kan worden en de kosten binnen de organisatie beter beheerst worden. Alles beschikbaar binnen hetzelfde systeem waarbij alle relevante bedrijfsinformatie van de verschillende afdelingen samengebracht worden in een klantvriendelijk systeem. ERP is het fundament van het informatiesysteem, de applicaties en verbindt alle bedrijfsprocessen.

Linux en 'open-source'

Van origine is de software ontwikkeld op IBM's AS/400, ook wel Iseries genoemd, maar in de loop der tijd is dit systeem al lang niet meer het enige waarop ontwikkeld wordt. De passie voor 'open-source', en met name Linux distributies, is gegroeid en waarbij veel applicaties, naast de Iseries omgeving, worden gebouwd in een Linux omgeving. Vrijwel alle applicaties worden in een overzichtelijke en makkelijk te begrijpen webbased omgeving gebouwd.

Q-data heeft web-services ingericht voor gecontroleerde data overdracht naar andere systemen, documentautomatisering om van platte data gestructureerde overzichtelijke digitale documenten te kunnen genereren en versturen. Maar ook data uit andere systemen kan in ieder formaat ingelezen en verwerkt worden.

IBM

IBM's AS/400 systeem (I-series/System I) biedt de gewenste stabiliteit en betrouwbaarheid. Het overgrote deel van de ontwikkeling van (maatwerk-)software vindt dan ook op dit systeem plaats. De bekende "green screens" van IBM zijn al lang verleden tijd. Sinds 2003 werkt Q-data met een techniek dat het mogelijk maakt RPGLE source te vertalen naar een web-interface. Dus geen beperkingen meer in de kleine terminal schermen maar alle functionaliteiten die men kan verwachten bij deze browser benadering. Alle HTML5, CSS3 en Javascript functionaliteiten kunnen optimaal benut worden om nog sneller, beter en effectiever bedrijfsinformatie weer te geven en te verwerken.

Advies

Naast ontwerpen, realiseren en implementeren van maatwerk software treedt Q-data ook vaak op als adviseur m.b.t. ICT-gerelateerde zaken.

Koppeling met externe systemen

Traditionele documentuitwisseling wordt langzaam vervangen door data uitwisseling. Het koppelen van data met andere (ERP) systemen is vaak een lastig proces, vanwege onze brede kennis en ervaring kunnen wij vrijwel ieder systeem aan elkaar koppelen. Goede standaard koppelingen zijn schaars dus daarom zullen wij de functionele bedrijfsprocessen in kaart brengen om vervolgens de juiste koppeling te kunnen maken.  

Standaard op maat

De kreet "standaard op maat" is onze werkwijze samengevat in drie woorden. Er wordt altijd gewerkt met korte lijnen. De klanten worden, waar mogelijk, direct in contact gebracht met de ontwerper of de maker van de programmatuur. Onze werkwijze is dus in hoge mate flexibel en klantgericht.

Datamodel

Na het ontwerpen van het data-model wordt met behulp van bestaande tools en functies een klant specifieke oplossing gecreëerd. Naast het technische standpunt denken wij met uw mee om een goed functioneel product neer te zetten.

Werken bij Q-data?

Op dit moment zijn er geen openstaande functies. Bij vragen neem contact op.