Het gaat pas automatisch als wij het zeggen.

Wij ontwerpen, realiseren en implementeren maatwerk software om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Oorsprong

Q-data is de automatiseringstak en in 1993 opgericht door de heer W.J. Quivooij, vanaf 2015 is het bedrijf in handen van zijn zoon T.Quivooij. Je kunt wel spreken over een betrokken familiebedrijf. 

Al vanaf het begin richt de organisatie zich op het ontwerpen, realiseren en implementeren van maatwerk software met als doel bedrijfsprocessen te optimaliseren. Q-data heeft in de loop der jaren software ontwikkeld op het gebied van:

  • stamdata beheer;
  • projectregistratie;
  • (project)planning;
  • tijdregistratie;
  • (meubel)groothandel;
  • warehousing;
  • productie;
  • prognose;

Alle onderdelen komen daarbij aan bod: planning, inkoop, productie, distributie, verkoop, facturering, service, etc.. Supply Chain management is een onderdeel waarbij onze software helpt om processen beter op elkaar aan te sluiten.

De kreet "standaard op maat" is onze werkwijze samengevat in drie woorden. Er wordt altijd gewerkt met korte lijnen. De klanten worden, waar mogelijk, direct in contact gebracht met de ontwerper of de maker van de programmatuur. Onze werkwijze is dus in hoge mate flexibel en klantgericht.

Onder de naam Qoncept Webdevelopment zijn wij actief met het ontwerpen en realiseren van websites.

Afbeelding Oorsprong Qdata

IBM RPG/LE

IBM's AS/400 systeem (I-series/System I) biedt de gewenste stabiliteit en betrouwbaarheid. Het overgrote deel van de ontwikkeling van (maatwerk-)software vindt dan ook op dit systeem plaats. De bekende "green screens" van IBM zijn al lang verleden tijd. 

Sinds 2003 werkt Q-data met een techniek dat het mogelijk maakt RPGLE source te vertalen naar een web-interface. Dus geen beperkingen meer in de kleine terminal schermen maar alle functionaliteiten die men kan verwachten bij deze browser benadering. Alle HTML5, CSS3 en Javascript functionaliteiten kunnen optimaal benut worden om nog sneller, beter en effectiever bedrijfsinformatie weer te geven en te verwerken.

Onze IBM i specialisten kunnen helpen om uw programmatuur om te zetten naar bijdetijdse grafische webpagina's met alle gemakken die IBM biedt.

Afbeelding IBM Uitleg

Linux en "open source"

Van origine wordt onze software ontwikkeld op IBM's AS/400, ook wel IBM System I genoemd, maar in de loop der tijd is dit systeem al lang niet meer het enige systeem waarop onze programmeurs op ontwikkelen.

De passie voor 'open-source', en met name Linux distributies, is gegroeid en waarbij veel applicaties, naast de Iseries omgeving, worden gebouwd in een Linux omgeving. Vrijwel alle applicaties worden in een overzichtelijke en makkelijk te begrijpen webbased omgeving gebouwd. Naast RPG(LE) experts hebben wij ontwikkelaars voor Python, PHP en Java.

Afbeelding Linux

Onze diensten

ERP software

De nadruk wordt gelegd op ERP (Enterprise Resource Planning) systemen. Het is onze doelstelling om bedrijfsprocessen optimaal te automatiseren door onze (maatwerk) software effectiever, efficiënter en flexibeler in te zetten zodat productiviteit verhoogt kan worden en de kosten binnen de organisatie beter beheerst worden. Alles beschikbaar binnen hetzelfde systeem waarbij alle relevante bedrijfsinformatie van de verschillende afdelingen samengebracht worden in een klantvriendelijk systeem. ERP is het fundament van het informatiesysteem, de applicaties en verbindt alle bedrijfsprocessen.

RPG/LE

Het blik RPG/LE programmeurs is niet immens groot maar Q-data heeft ze in huis. Bent u gestrand in een jarenlange zoektocht om uw maatwerk pakket te vervangen voor een geschikt standaard pakket? Wellicht kunnen wij u helpen om uw huidige RPG programmatuur zodanig aan te passen of uit te breiden zodat het weer voldoet aan uw nieuwe wensen.

Koppelingen tussen externe systemen

Traditionele documentuitwisseling wordt langzaam vervangen door data uitwisseling. Het koppelen van data met andere (ERP) systemen is vaak een lastig proces, vanwege onze brede kennis en ervaring kunnen wij vrijwel ieder systeem aan elkaar koppelen. Goede standaard koppelingen zijn schaars dus daarom zullen wij de functionele bedrijfsprocessen in kaart brengen om vervolgens de juiste koppeling te kunnen maken.  

Datamodel

Na het ontwerpen van het datamodel wordt met behulp van bestaande tools en functies een klant specifieke oplossing gecreëerd. Naast het technische standpunt denken wij met uw mee om een goed functioneel product neer te zetten.

Systeembeheer

Goede programmatuur functioneert het beste op een stabiel en betrouwbaar systeem. Met onze ervaring in Linux systemen hebben wij de kwaliteit in huis om een goed werkende ICT omgeving te leveren. Daaronder valt o.a. serverbeheer, werkplekbeheer en netwerkbeheer.

Advies

Naast ontwerpen, realiseren en implementeren van maatwerk software treedt Q-data ook vaak op als adviseur m.b.t. ICT-gerelateerde zaken.

Vragen?

Niet zeker wat je zoekt, heb je hulp nodig of zit je met een vraag?
Stuur ons een mailtje, geef ons een belletje of vul het contactformulier in!